Hus og hjem

Mobilabonnement til barna?

Dec 12, 2022

Skal barna dine ha sin første mobiltelefon? Mobiltelefon er kjekt å ha når barna skal gå alene til skolen eller må ut for å jakte Pokemons. Vi undersøkte de billigste alternativene som gir 1 Gigabyte med datatrafikk, fri tale og MMS!


Det finnes mange tilbydere av mobilabonnement i Norge og konkurransen for å få deg som kunde er stor! Det er heller ikke lenge siden teleoperatørene droppet å ta betalt for tale og mms. Det er nå «krig» innen pris, nedlastingsmengde og hastigheter.

Ikke kontantkort

I vårt tilfelle undersøkte vi abonnement med fast beløp pr. måned, ikke kontantkort som mange velger. I en travel hverdag kan det bli slitsomt å måtte fylle på kontantkort + at det fort kan bli dyrere ved litt bruk.

Felles faktura

For en familie er det også viktig få alt på en faktura. Det er derfor viktig at tilbyderen har en løsning for dette. Tid er penger og en travel familie ønsker sannsynligvis ikke å bruke for mye tid på å betale x antall fakturaer. Den forutsetning er derfor at tilbyderen gir oss én samlefaktura!

Lavest mulig pris

I skrivende stund er de rimeligste alternativene på rundt hundre kroner pr. måned for hvert abonnement. Det inkluderer 1 gigabyte med datatrafikk og fri tale/mms. Vi kikket nærmere på pristesten til «Din side» fra sommeren 2016 og tok en runde på nettet for å se på topplasseringene der.

Enkel bestilling på nett

Når prisen er omtrent lik og de fleste tilbyr felles faktura blir enkelheten på bestillingssiden faktisk avgjørende for valget. Det er det mange av tilbyderne som har forstått. I vårt tilfelle skulle to av familiemedlemmene ha mobilabonnement samtidig – og selvfølgelig – på samme faktura. Basert på våre behov ble valget gjort basert på enkelhet. Vi prøvde bestillingssidene til flere og valgte til slutt leverandøren med den absolutt beste bestillingssiden basert på vårt behov.

Klar vinner!

Valget falt på Hello sitt rimeligiste alternativ og det var ikke pga. prisen alene. Det fantes faktisk en tilbyder som er billigere, men bestillingssiden var bare så brukervennlig at den var en drøm å gå gjennom. Her kunne man enkelt bestille for hele familien i en og samme bestillingssrunde – og selvfølgelig – få alt på en faktura.

Gratulerer Hello som vinner i denne lille testen.

PS: For ordens skyld: Denne artikkelen er ikke «kjøpt» av Hello.