Internett

Hvordan lage en viral youtube video

May 14, 2023

Bestem målgruppen din for videoklippet ditt

Ønsker du å lage en viralt YouTube-video? Først må du bestemme hvem som er målgruppen din til din video. Identifikasjonen av målgruppen din er et avgjørende steg for å oppnå suksessen med YouTube-videoen din. Ved å ta hensyn til målgruppens interesser og behov, vil kreativiteten og relevansen på YouTube-videoen din øke betraktelig. Visdom er å fange oppmerksomheten til de rette seerne, derfor må du få god kunnskap og innsikt om dem.

For å identifisere målgruppen din trenger du å analysere de vanligste kjennetegnene deres. Nedenfor er noen av de viktigste egenskapene du bør vurdere:

 • Alder
 • Kjønn
 • Geografisk beliggenhet
 • Interesser
 • Sosiokulturelle faktorer
 • Språk
 • Personlig økonomi
 • Hobbyer

Hvis du gjør dette, kan du definere et klart bilde av målgruppen og målet ditt. Dette vil hjelpe deg å bestemme temaet for videoen som er mest relevant for dem, slik at du produserer innhold som de ønsker å se. Du bør også analysere personlig pasientinformasjon eller segmenter data som er relatert til målgruppen din.

Du bør også undersøke miljøet der målgruppen din holder seg. Dette betyr at du bør undersøke hvilke kanaler som er populære blant dem og hvilke interaksjonshistorier og engasjementer som fører til suksess. Dette vil hjelpe deg å identifisere nøyaktig hva som er nødvendig for å skape en vellykket YouTube-video.

Til slutt, design brukervennlige materialer for målgruppen din. Du bør analysere hva som skiller dem fra andre kunder, hvor deres sosiale liv foregår, hvem som er deres influencersoni hvilken type tekstarrangement som vil engasjere dem. Unngå å implementere trendene som ikke gir mening for din målgruppe.

Forsk alt du trenger å vite om målgruppen din

Du har sannsynligvis en god ide om hvem din virale YouTube-video er rettet mot, men det er lurt å lage en grundigere plan som du følger når du skal lage videoen. Først må du undersøke målgruppen din. Dette kan være ungdommer, eldre eller annet. Det er også viktig å vurdere hva slags innhold målgruppen din liker, og hvordan de bruker sosiale medier. Du kan finne den informasjonen gjennom å forske i ulike rapporter og statistikk om målgruppen din.

Mens du undersøker målgruppen din, vurder hvilken type språk du skal bruke for å tiltrekke seg oppmerksomhet fra dem. For eksempel, hvis du er ute etter å koble deg til ungdom, kan du sørge for å bruke relevante slanguttrykk som de kan relatere seg til.

Videre bør du tenke på hva slags content du trenger for å markedsføre deg. Dette kan være bruken av infografikk, blanding av elementer av humor, eller bilder som kan treffe hjertevarmen til målgruppen din.

Til slutt prøv å få en forståelse av hva som trend nå. Dette vil gi deg muligheten til å finne ut hvilket innhold som er relevant for målgruppen din. Målet er å tilpasse YouTube-videoen din til dagens populære temaer og interesser.

Bestem temaet for din video

Når du skal lage en viral YouTube-video, bør du først og fremst tenke på temaet som du ønsker å formidle. For å gjøre dette må du komme opp med et tema som du tror vil interessere målgruppen din. Det er viktig å huske at for å appellere til en bred målgruppe, bør du prøve å finne et tema som har et stort potensial for engasjement. Velg et tema som dekker et problem, eller trenger du kanskje å opprette en DIY-oppskrift eller andre informasjon som gjør det mulig for seerne å lære noe av det du viser. Du kan også lage en video som er humoristisk eller inneholder levende elementer som vil bidra til å gjøre den mer interessant og morsom. Du kan også vurdere å ta opp temaer som er mye diskutert i sosiale medier, eller nyheter som er relevante for målgruppen din. Dette vil også bidra til å appellere til publikum fordi de er oppdaterte med det som skjer rundt dem. Når du har bestemt ditt tema, kan du begynne å tjene innhold som passer med temaet ditt. Det er viktig å sørge for at du legger til levende elementer som vil hjelpe deg med å holde seerne interessert i videoen. Vurder hva slags type innhold som skal brukes for å dekke temaet ditt. Det kan være alt fra tekst, bilder og videoer til animerte elementer og mer. I tillegg bør du bestemme hvilken stil og tone du ønsker å ha i videoen. Dette vil hjelpe deg med å konstruere det riktige formatet og estetikken til videoklippet ditt.

Velg innhold for videoen som passer med målgruppen og temaet ditt

Å lage en suksessfull, viral YouTube-video er ingen enkel oppgave. Det handler om å velge det riktige innholdet som passer sammen med målgruppen din og temaet for videoen din. Det beste er å prøve å finne en balanse mellom noe som vil være interessant og fengslende, samtidig som den passer med målgruppen og temaet.

Mens du planlegger hva du skal inkludere i videoen din, bør du alltid tenke på målgruppen din og deres interesser. Dette kan du gjøre ved å undersøke demografisk informasjon og statistikk om dem og sørge for at du lar din kreative side skinne gjennom for å skape et unikt stykke innhold.

I tillegg til å velge tema som passer med målgruppen, bør du også vurdere hvordan du skal presentere det. Du kan prøve å instill en følelse av mysterium, spenning eller humor, alt avhengig av tema. Innholdet bør også appellere til seerne og motivere dem til å dele videoen din.

Du bør også vurdere hvilken type innhold som passer med målgruppen og tema. Lag videoer som deles på sosiale medier, videoer som informerer eller videoer som underholder. Det har vist seg at brukervideoer slår annonser på YouTube, så hvis det er kostnadsbesparende for deg å produsere slike videoer, bør du definitivt vurdere å gå denne veien.

Vær klar over at YouTube automatisk skanner videoer og kategoriskoos dem i henhold til temaet. Derfor må du sørge for at du velger et passende tema som ikke vil kaste bort tiden til seerne dine. Det finnes også flere programmer som lar deg analysere innholdet og søkemulighetene du bør vurdere å bruke.

Hvis du har gjort research om ditt publikum og temaet ditt, kan du velge innhold som passer med begge deler. Men husk å lære fra deg selv og ta risikoer for å skape interessant, nytt og fengslende innhold. Dette kan være nøkkelen til å opprette en suksessfull, viral YouTube-video.

Produksjonsdesign: Bestem hvordan videoen din skal se ut

En viktig del av å lage en vellykket virale YouTube-video handler om hvordan den ser ut. Dette omfatter designbeslutninger som generisk bakgrunnsmusikk, bruken av stilisert tekst og overgangseffekter mellom scener. Designet av din video har mye å gjøre med hvordan seerne vil motta innholdet og booke seg for videostrømmen.

Det er to hovedkomponenter du bør fokusere på når du utformer produksjonsdesignet ditt: forsiden og essayskjemaene. Forsiden er det første som publikum ser da de klikker på videoen, og dette er det som skaper førsteinntrykket. Essayskjemaene er det vi kaller “skjermbildene” eller selve innholdet i videoen. Begge disse bør designes sammen for å sørge for at videoen er enhetlig og konsekvent i presentasjonen.

Ved å velge versjonene av disse elementene, kan produksjonsdesignet til videoen ha stor innvirkning på hvilken type oppmerksomhet den får. For å bestemme designelementene bør du begynne med å bestemme målgruppen og temaet for videoen. Dette kan hjelpe deg med å lage et design som er attraktivt og konsistent med emnet som behandles. Når du har bestemt de grunnleggende detaljene, kan du tenke på hvordan du skal bruke farge, font og overgangseffekter for å gjøre videoen mer engasjerende og tiltalende.

De fleste videoprodusenter bruker dagens profesjonelle verktøy for å produsere effektive design. Du bør også prøve å inkludere spesifikke elementer som motion graphics, visuelle lydeffekter og titler for å forbedre visuell appelle. I tillegg bør du praktisere ulike typer animasjoner, slik at videoen din ikke blir for statisk.

Når du har fullført produksjonsdesignet, er det viktig å teste det med publikum du har valgt å fokusere på. Dette vil hjelpe deg med å finne ut om designet ditt har fremragende visuell appell og om publikum ditt klarer å koble til med videoen.

Skriv en komplett skript for videoen din

Skriving av et komplett script for din ytelsesvideo er et viktig steg for å sikre at videoen blir morsom, interessant og informative. Akkurat som enhver annen form for skriving, er det viktig å starte med en plan ved å skrive et godt skript.

For å opprette en god struktur og et skript som virkelig fungerer, kan du følge disse trinnene:

 • Bestem deg hvilken type video du ønsker å lage. Denne avgjørelsen vil avgjøre den videre strukturen for det komplette skriptet til din video.
 • Planlegg den generelle strukturen på videoen. Bestem hvilke temaer som skal dekkes, konklusjonene som skal trukket, hvor mange scener som skal inkluderes og om det skal være en eller to hovedpersoner i videoen.
 • Skriv introen for videoen. Her bestemmer du hvordan du vil introdusere temaet og hovedpersonene, og gi bakgrunnsinformasjon. Introen må være interessant og engasjere seeren.
 • Lag en plan. Dette er detaljerte trinn for produksjonen av videoen. Spesifiser hva som er nødvendig for hver scene, inkludert dialog, bilder, grafikk, lyder og transisjoner
 • Skriv den konkluderte delen av videoen. Denne delen bør ha en call-to-action melding, som oppfordrer publikum til å gjennomføre handlinger.

Vær nøye og detaljert når du skriver skriptet ditt. Vær oppmerksom på hvordan du bruker ord og setninger som er appellerende og kan engasjere seeren. Poenget ditt skal komme tydelig over, så velg ordene dine nøye.

Hvis det er mulig, legg ut scriptet for noen med erfaring innen produksjon for en ekstern vurdering. Uansett hvilken kategori videoen din faller innenfor, har en ekstern vurdering den ekstra fordelen av å hjelpe deg med å fremheve ting som du kan ha glemt eller ikke sett.

For å gi videoen din et profesjonelt utseende, er det viktig å lage grafikk som supplementer videoinnholdet ditt. Dette inkluderer skrifttyper, logooverlay og andre designelementer. Konsistent bruk av slike grafikk hjelper til med å skape et profesjonelt utseende og vil også ha en positiv innvirkning på kvalitetsfølelsen til seerne dine. For å begynne å opprette grafikk for din video, bør du først kartlegge hvilken type grafikk du trenger. Er det en del av skriptet ditt som krever at beskjeder eller statistikk blir vist på skjermen? Eller trenger du noen elementer for å sette scene for ditt innhold? Gjøre gode notater om hvilke typer grafikk du trenger før du begynner å lage det. Neste trinn er å velge en programmeringsspråk for å opprette grafikk. Et populært språk som ofte brukes for å designe grafikk, er HTML5. HTML5 er fleksibelt og har mange strukturelle og designkomponenter tom flotte animasjoner. Det kan også forenkle prosessen ved å knytte programmeringsspråk som JavaScript. Det er også mange programvarepakker som lar deg lage grafikk raskt. Adobe Photoshop, Adobe Illustrator og Corel Draw er et par eksempler. De tilbyr verktøy og designmaler som gjør det mulig for deg å få ønsket resultat. Disse programmene har imidlertid en stigende læringskurve, så det kan ta tid å bli fortrolig med dem. Unngå overbefolkede tegn og kompliserte animasjoner fordi de kan være forstyrrende. Hell heller ikke i unødvendige elementer slik at de overskygger det viktigste innholdet. Det er veldig viktig å skape grafikk som ikke er distraherende men samtidig bærer budskapet ditt. Etter å ha laget grafikkene dine, er det også viktig å optimalisere dem for visning på nett. For eksempel må du sammenkoble tekst og bildeelementer og skalere grafikken slik den ser bra ut på alle skjermer. Og viktigst av alt, sørg for at grafikkene ikke er for store, da de kan øke nedlastingshastigheten for videoen din. Grafikk design er et av de viktigste trinnene for å opprette en virk video. Med riktig planlegging og rette verktøy, kan du opprette profesjonelle grafiske elementer som vil hjelpe deg med å holde seeren din engasjert.

Vurder hvilken type musikk og lyd som passer til temaet og produksjonsdesignet

Når det gjelder valg av musikk og lyd er det viktig å ta hensyn til målgruppen din. Dette kan avgjøre om du bruker populærmusikk eller egendefinert musikk. Definer hva som passer for videoen din og hvilken klang og tema som fungerer best. Et godt sted å starte er å lytte på andre publikumsvennlige videoer og se hva de har gjort. Musikk og lyd kan virkelig føre videodramaet til live, så ta deg tid til å finne den rette personen eller organisasjonen som produserer materialet.

Det er også viktig å sørge for at den musikken du bruker ikke bryter opp noen opphavsrettsregler. Les gjennom betingelsene for bruk av musikkdelingstjenester slik at du vet hva du kan bruke før du bruker det. Det vil ofte være grupperinger du kan abonnere på eller prøveversjoner du kan se for å finne den rette musikken for videoen.

I tillegg til musikk må du huske å tenke på lydeffekter som skal brukes i videoen din. Lydeffekter kan bestå av ting som naturlyder, stemmeoverlegg og brus som oppstår når et emne beveger seg. Her må du også sørge for at du tar hensyn til opphavsrettslovene, og det kan være lurt å bruke en profesjonell lydtilpasningstjeneste som kan hjelpe deg med å designe lyden som skal brukes. Det hjelper deg med å legge til finesser som lydvirkninger som subtilt øker dynamicheten i videoen.

Musikk og lyd er viktige ingredienser for å gjøre din virale YouTube-video vellykket. Vær sikker på at du legger litt tid inn i å finne den rette lyden, spesielt hvis du ønsker å gi målgruppen din en god opplevelse. Lytt til andre YouTubevideoer og analyser hvilke lyd og musikk som passer best og forsøker å match. Husk også at man alltid bør være bevisst på opphavsrettens lovverk, og å abonnere på profesjonelle musikk og lydtilpasningstjenester. Ikke glem å tenke på fanbaserte elementer som hashtagord og historielegging for å få dobbelt mersmak.

Finn ut hvordan du effektivt kan distribuere den virale videoen

En av de viktigste delene av å lage en viralt YouTube-video er å finne effektive måter å distribuere den på. Det kan være vanskelig å gjøre den aktuelle blant andre populære videoer, så strategi er avgjørende for å få mest mulig synlighet. Følg disse trinnene for å finne en effektiv distribusjonsstrategi for din virale Youtube-video.

1. Få merkbarhet blant sosiale medier

En av de beste måtene å få eksponering for din virale Youtube-video er å markedsføre den på sosiale medier. Det å dele linken til videoen din på sosiale medienettverk som Facebook, Twitter og Instagram hjelper deg å nå ut til et større publikum. Å opprette kampanjer på sosiale medier kan øke trafikken til videoen din betydelig.

2. Legg til stikkord i alle populære søkemotorer

Stikkord har blitt sentrale i dagens søkbarte verden. Ved å inkludere relevante stikkord til videoen din, kan du øke eksponeringen betydelig. Folk bruker stikkord for å finne innhold som appellerer til dem. Sørg derfor for at du velger de rette stikkordene som beskriver din video og deretter inkluderer dem i videoinformasjonen og videoens beskrivelse.

3. Utnytt teknologi og tredjepartsapplikasjoner

Med hjelp fra teknologi, applikasjoner og programmer, kan du automatisk signere innhold, spre meldinger og opprette bilder som er ikke-skripted. For eksempel kan du bruke apper som IFTTT til å distribuere videoen din på ulike nettverk. Automatiseringsprogrammer som Hootsuite, Buffer og Sprout også hjelper deg effektivt å distribuere videoen til flere kanaler.

4. Samarbeid med andre YouTubere

Samarbeiding med andre YouTubere med lignende tema eller publikum kan være gunstig for å øke populariteten til en viralt YouTube-video. Et annet populært triks for å distribuere videoen er å invitere andre YouTubere til å fremheve den på kanalene deres. Hvis du kan samarbeide med andre influensere med høye seertall, vil det definitivt øke synligheten til videoen din.


Lever videoen din opp til virale hashtag-ord og historier

For å gjøre videoen din så viral som mulig er det viktig å tenke på hvordan du lakerer hashtag-ord og historier inn i den. Dette vil hjelpe folk å identifisere og dele videoen din. Husk at hashtag-ord og historier må være relevante for temaet ditt, slik at det passer inn for de som ser videoen.

Et effektivt tips er å bruke hashtag-ord som relaterer seg til tidspunktet eller trendene i samfunnet. Dette vil hjelpe deg å få mer oppmerksomhet fra dem som ser videoen din. Du kan også prøve å sponse noen kjente personer for å få mer oppmerksomhet. Selv om du ikke bruker hashtag-ord, kan du også prøve å koble videoen din til en unik historie som folk kan relaterte seg til.

Husk at hashtags og historier ikke bare skal booste oppmerksomheten rundt videoen, men også øke den tidligere tilknytningen til temaet ditt. Hvis fans ønsker å dele videoen din, må hashtag-ord og historien være interessant nok til å gjøre det.

Når du legger hashtag-ord og historiene til videoen, må du være klar over at de ikke skal dominere innholdet. Pass på at de er relevante for temaet ditt, men ikke overveldende for de som ser videoen.

Markedsfør videoen din på riktige aktører

Hvis du vil at videoen din skal bli viralt, er det viktig å finne ut hvordan du kan promotere den på riktige plattformer. Det er her noen tips til hvordan du kan gå fram for å markedsføre videoen din:

 • Lag en strategi for markedsføring: Først og fremst bør du lage en solid markedsføringsstrategi for å holde oversikt over hva du skal gjøre og når.

 • Bruk sosiale medier: Sosiale medier som Facebook, Twitter, Instagram og YouTube er ideelle kanaler for å få videoen din ut til flere mennesker. Spre den til de som følger deg, og lag et nettverk av personer som har samme interesser som deg, slik at du kan få videoen din ut til flere.
 • Vurder betalt markedsføring: Betalt markedsføring kan være en effektiv måte å sikre at dine seere får nytt innhold. Du kan lage reklameannonser i sosiale medier, bruke influencers til å promotere videoen, eller bruke annonseringsverktøy som Google Adwords for å nå ut til dine seere.
 • Promoter videoen din på bloggen din: Hvis du har en blogg, kan det være fordelaktig å promote videoen din der. Det er også en god måte å oppnå eierfølelsen til videoen din, slik at du får kreditt hvis noen deler videoen din.
 • Del videoen din i diskusjonsforum: Det er mange diskusjonsforum der ute som tilbyr muligheter for å dele videoen din. Finn de riktige forumene for niche-temaet ditt, og start diskusjonen med et relevant spørsmål og legg til videoen din som et svar.
 • Opprett en rekke videoer: Mange seere ser kun ett videoklipp, og går deretter videre. Ved å lage en rekke videoer kan du holde seerne engasjerte og oppmuntre dem til å klikke på flere videoer.

Ved å implementere disse markedsføringstipsene, skal du kunne nå ut til flere seere og øke sjansen for at videoen din blir gått viralt raskere.