Sosiale Medier

Facebook: Slik styrer du hvem som skal få lese innleggene dine

Dec 11, 2022

Visste du at det er mulig å styre hvem som skal få se innleggene dine på Facebook? Slik gjør du det!

Som privatperson har du mulighet til å styre hvem som skal få se innleggene dine med «vennelister». Du kan enten opprette en liste som inneholder personene du ønsker at skal se innleggende eller opprette en liste med personene du ikke ønsker skal få lese dem. Her er oppskriften på hvordan du gjør det siste.

Guiden viser hvordan du gjør det dersom du bruker en datamaskin. Der er det enklere å ha kontroll enn via mobilen, men innstillingene du gjør på PC/MAC blir også gjeldende når du bruker mobilen.

Slik gjør du det:

Steg 1: Gå til «Venner«-menyen på venstre side inne i Facebook.

Steg 2: Trykk på «opprett liste» øverst på siden. Lag et passende navn på listen og begynne å søk på navn på personer som skal i listen.

Trykk på «Opprett» når du er ferdig. Du har nå lagret en venneliste og er klar for neste steg.

Du har nå laget en egendefinert venneliste og er klar til neste steg.

Steg 3: Start med å legge inn et innlegg som du vanligvis gjør det på Facebook.

Ved siden av publiseringsknappen må du trykke for å velge hvem som skal se innleggene dine. Det vanligste valget er at det står «venner» eller «offentlig» der dersom du ikke har gjort andre valg tidligere.

Trykk på denne nedtrekksmenyen, velg «flere valg» og deretter "egendefinert".

Når du har gjort kan du tilpasse dine personverninnstillinger. Trykk deg inn i feltet «Ikke del med«. Her kan du velge listen som du nettopp lagde ved å søke den opp. Når du har funnet riktig liste trykker du på «lagre endringer«.

Det skal nå stå «egendefinert» ved siden av publiseringsknappen.

Ferdig! Når du publiserer fremtidige innlegg vil «vennene» i denne listen ikke få se det du skriver. Husk at du kan enkelt vedlikeholde listene dine under «venner» inne på Facebook.

Lykke til! Likte du guiden? Del gjerne med vennene dine med knappene under!