Sosiale Medier

Facebook video: Slik velger du riktig miniatyr-bilde/thumbnail

May 19, 2023

Å velge et passende miniatyr-bilde for en video du legger ut på Facebook er viktig, ettersom dette bildet er det første folk ser før de klikker på videoen din. Dessuten er det dette bildet som vises for alle som bruker mobil uten WiFi-tilknytning.


Viktig: Dersom du skal lenke til en webside da du legger ut video er det viktig at du laster opp video/bilde før du legger inn lenken. Dersom du legger inn lenken først vil Facebook automatisk hente bildet du har brukt på websiden og bruke dette, i steden for videoen du laster opp. Så rekkefølgen må være: Laste opp video og miniatyrbilde, legge inn tekst/lenke og publisere.


Her er en enkel trinnvis guide for å gjøre dette:

  1. Last opp videoen din til Facebook. Start ved å laste opp videoen du vil dele på din Facebook-side. Klikk på "Foto/Video" på toppen av din nyhetsfeed eller tidslinje. Bla gjennom filene dine og velg videoen du vil laste opp.
  2. Vent på at videoen din blir behandlet. Etter at videoen er lastet opp, må Facebook behandle den. Avhengig av videoens størrelse og lengde, kan dette ta noen minutter. Du vil motta en melding når videoen er klar til å bli publisert.
  3. Gå til videoinnstillinger. Når du mottar meldingen fra Facebook om at videoen din er klar, gå til innlegget og klikk på "Rediger video".
  4. Velg et miniatyrbilde. Når du er i redigeringsmodus for videoen, ser du en del merket "Bilde". Her kan du se en rekke auto-genererte miniatyrer basert på forskjellige tidspunkter i videoen din. Du kan bla gjennom disse og velge en som du tror vil appellere mest til publikummet ditt.
  5. Last opp ditt eget miniatyrbilde. Hvis du ikke liker noen av de auto-genererte miniatyrene, har du også muligheten til å laste opp ditt eget bilde. For å gjøre dette, klikk på "Last opp bilde" knappen, bla gjennom filene dine, og velg det bildet du ønsker å bruke som miniatyrbilde. Dette bildet skal være representativt for innholdet i videoen din.
  6. Lagre endringene. Når du har valgt eller lastet opp ditt foretrukne miniatyrbilde, husk å klikke på "Lagre" for å sørge for at endringene dine blir implementert.


Husk at miniatyrbildet er en viktig del av din video, ettersom det er det første folk ser. Velg eller design et bilde som er attraktivt og relevant for innholdet i videoen din for å tiltrekke seere, samt at du er sikret god visning dersom noen ikke er tilknyttet Wifi. Lykke til!