Sosiale Medier

LinkedIn video: Slik velger du riktig miniatyr-bilde/thumbnail

May 19, 2023

Å velge det rette miniatyrbildet for din LinkedIn-video er et kunstverk i seg selv. Det er som å velge et ansikt for videoen din som skal lokke folk til å klikke og se. Du vet, et bilde sier mer enn tusen ord, og i dette tilfellet kan det virkelig gjøre en forskjell for visningene og engasjementet videoen din får.


Viktig: Dersom du skal lenke til en webside da du legger ut video er det viktig at du laster opp video/bilde før du legger inn lenken. Dersom du legger inn lenken først vil LinkedIn automatisk hente bildet du har brukt på websiden og bruke dette, i steden for videoen du laster opp. Så rekkefølgen må være: Laste opp video og miniatyrtekst, legge inn tekst/lenke og publisere.


  1. Last opp videoen din til LinkedIn. Start ved å laste opp videoen du ønsker å dele på din LinkedIn-side. Klikk på "Video"-ikonet i oppdateringsboksen på toppen av din hjemmeside eller tidslinje, deretter velg og last opp videoen din.
  2. Vent på at videoen din blir behandlet. Akkurat som på Facebook, trenger LinkedIn litt tid til å behandle videoen din. Du vil se en statusindikator som viser at videoen er under behandling. Når videoen er klar, kan du fortsette med neste trinn.
  3. Last opp ditt eget miniatyrbilde/thumbnail. LinkedIn lar deg ikke velge fra videoen din automatisk, derfor må du laste opp en screenshot/bilde av det du ønsker å bruke.
  4. Publiser videoen din. Når du har valgt et miniatyrbilde, kan du legge til en beskrivelse eller en melding i oppdateringen din og klikke på "Publiser" for å dele videoen med nettverket ditt.