fbpx

Tips til video i sosiale medier

Bilde: https://pixabay.com

Skal du teste bruk av video i sosiale medier? Her er noen tips!

Annonse:

Som mange har fått med seg har det skjedd en videorevolusjon i sosiale medier. På Facebook blir man belønnet med større rekkevidde på innleggene dersom du bruker video. Det er fordi Facebook ønsker denne utviklingen og spår at videoinnhold kommer til å ta over. Bruk levende bilder for å bygge egen merkevare og synlighet i sosiale medier!


Her er tips til deg som skal lage video for sosiale medier:

#1 Du har 3 sekunder på å fange oppmerksomheten!

De fleste som er på sosiale medier er der for å følge venner, ikke for å se hva du vil kommunisere. Skal du klare å fange oppmerksomheten deres har du i snitt 3 sekunder på deg. Det betyr at åpningen på videoen din må være interessant nok for at de skal se videre. Gjennomsnittlig visningstid på de fleste videoer er 3-5 sekunder før man scroller videre. Dette gjelder spesielt dersom du skal bruke sosiale medier som en annonsekanal og ikke retter videoen mot dine følgere. Tenk nøye på hvem målgruppen er før du lager videoen.

#2 Fortell ditt viktigste budskapet ditt i selve videoen, ikke bare krev «klikk videre»

Dersom du får fanget oppmerksomheten og gitt bra informasjon i videoen så er det større sjanse for at du får tillit nok til at de orker å klikke videre, men videoen din må gi nok verdi uavhengig av klikket videre.

#3 Vis logoen din fra første sekund! Ha fokus på merkevarebygging.

Pass på at din logo/profil er synlig fra første stund. De aller fleste vil ikke se hele videoen, men da har du fått bygget litt merkevare selv om du ikke får engasjert brukeren ytterligere.

4# Bruk tekst i videoen

Veldig få ser video med lyd påskrudd i sosiale medier. Ikke bruk for mye av budsjettet på lyd og musikkproduksjon, med unntak om videoen din skal brukes på YouTube.

#5 Bruk «høydeformat» i sosiale medier, ikke 16:9 som brukes på TV og kino

De aller fleste bruker mobilen sin for å se video, ikke TV. På mobil har man omvendt visning enn breddeformatet og du få mest oppmerksomhet dersom du fyller så mye av en stående mobilskjermen som mulig. De fleste utnytter ikke dette, bare poster med breddeformat. Unntaket er dersom du lager video for YouTube, da er breddeformatet det beste. Lag derfor videoen slik at innholdet fungerer både for høyde og bredde. Et godt alternativ for Facebook er også 4:3-formatet. Facebook tilpasser stort sett automatisk uansett hvilket format du velger.

#6 Vær underholdende og engasjerende

Skal du få oppmerksomhet med video må det virkelig gi seeren en verdi. Sosiale medier er underholdningskanaler og avkobling. Tenk på det før du lager filmen.

Lykke til! 🙂

 

Annonse:

Digitala

Trenger du hjelp i dine digitale kanaler? Digitala hjelper deg

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *