Sosiale Medier

Videorevolusjon i sosiale medier!

Dec 12, 2022

Har du lagt merke til hvor fort du legger merke og gir oppmerksomhet til videoer på Facebook kontra bilder? Det er fordi Facebook prioriterer video. De spår at videoer kommer til å dominere helt innen få år. Bruker du ikke videoer sammen med dine Facebook-poster bør du revurdere det du driver med - nå!


Faktisk er det slik at Facebook prioriterer visning av dine videoer foran annet innhold i feeden til folk. Facebook-feeden din styres av avanserte algoritmer der vidoer blir verdsatt høyere enn annet innhold. Det er heller ingen stor hemmelighet at "live"-video får en prioritet og Facebook er hekta på live-sendinger via deres plattform.

Den klare oppfordringen for å få oppmerksomhet og visninger på Facebook er å lage videoer som folk syns er bra og er "likbart". Da når du , med hjelp av Facebook sitt videofokus, frem til mange flere i tiden som kommer!


Visste du at video på Facebook når ut til dobbelt så mange enn med bilder? Bruker du video i stedet for tekst kan du nå nesten tre ganger så mange.

Det viser en fersk analyse av over 200.000 publiseringer gjort på Facebook i 2016. Analysen som er utført med data fra SoMeStatus.com og kan lastes ned her. 

Video er den posttypen som når ut til klart flest brukere på Facebook. Kilde: SoMeStatus.com

Videoer som som sponses/promoteres på Facebook når i snitt dobbelt så mange organisk som annet innhold. Dersom du jobber med markedsføring i sosiale medier bør du derfor rette blikket mot å bruke video mye mer.

Trenger du hjelp? Digitala hjelper deg.

Det er vanskelig å være uenige i denne statistikken dersom man tenker på eget privat Facebook-bruk. Bevegelse gir mer oppmerksomhet enn vanlig poster. Det er mindre sjanse for å scrolle videre dersom det er litt bevegelse og interessant/engasjerende innhold.

Det brukes mer video og mer video i markedsføring på nett, det viser mediebarometeret for februar 2017:

Mest økning finner vi på sosiale medier med en vekst hittil i år på 51 % sammenliknet med i fjor. Video øker også med en vekst på 37,2 %, som bekrefter fokuset på produksjon av levende bilder. Kilde: Mediebyråbaromeret

Skal du prøve video?

Husk at sosiale medier er underholdningskanaler vi bruker når vi skal koble av. Du konkurrerer blant annet mot katte- og hundevideoer, folk som legger ut hva de spiser, eller morsomme "fails"/tabbeklipp. Når du skal lage videoinnhold på Facebook får du mest effekt dersom man lager engasjerende innhold som er:

  • Underholdende og/eller morsomt.
  • Nyttig og lærerikt.
  • Ekstra gode tilbud eller gratis (ikke bare legg ut tilbud)

Vanskeligere å få oppmerksomhet

Har du mange følgere så er ikke det samme som at alle ser innholdet du legger ut. Det er et fåtall som får opp det som legges ut av dere på dersom dere ikke har engasjert dem tidligere. Facebook endrer stadig vekk "algoritmen" eller "datakoden" som bestemmer hva som skal få oppmerksomhet. Dersom en person ikke har delt, likt eller kommentert på dine innlegg på en god stund, vil de mest sannsynlig ikke se innlegget ditt i det hele tatt. Facebook ønsker å tjene penger og for å komme bredt ut med budskapet ditt kommer du ikke unna å promotere eller sponse det. Slik har det blitt. Video kan bidra positivt til å få mer oppmerksomhet!